EXCLUSIV  Autorizații securitate incendiu. Primarii, în ILEGALITATE după o MANEVRĂ a statului. PROTESTE în România

De la 1 octombrie 2017, autorizațiile de securitate la incendiu sunt obligatorii. Afectați sunt, în principal, primarii care amenință cu proteste în diferite orașe ale României. De ce? Veți vedea în rândurile de mai jos.

După tragedia de la Colectiv, s-a dat o OUG privind normele de securitate la incendii. Cum era de așteptat, în emoția respectivă, s-au luat măsuri foarte, foarte dure. Pe de-o parte, oamenii care lucrează în mediul de afaceri nu au avut de ales și, în loc să facă investiții, au fost nevoiți să bage bani în hidranți și multe alte dispozitive privind securitatea la incendiu, parte din acestea nefiind necesare. Astfel, economia a fost afectată puternic.

Pe de altă parte, statul însă nu are și nu a avut de unde să facă investiții. 80% dintre școli nu respectă normele ISU și nici nu au bani pentru a investi în acest sens. În aceeași situație se află și spitale sau alte clădiri publice.

În mandatul Guvernului Cioloș, după această OUG, autoritățile și-au dat seama că este nevoie de miliarde pentru a rezolva situația, bani care nu erau la buget. Privații nu au avut ce să facă și au băgat mâna în buzunar, în schimb, statul nu avea și nu are bani pentru că sunt foarte multe școli, spitale, clădiri publice în situații critice.

Trei posibilități pentru primari

Începând din 1 octombrie, statul a transferat răspunderea din vina statului român, care nu este capabil să asigure investițiile corespunzătoare, în cârca primarului sau a ordonarilor de credit - miniștri, prefecți etc. Primarii au de optat fie între a închide 80% din școli, spitale și alte clădiri publice, adică vorbim practic de oprirea economiei, a statului, strict aplicând legea, fie a plăti amenzi îngrozitoare, fie, în cazul unei tragedii, aceștia pot fi arestați pentru că au lăsat clădirea X să funcționeze.

Acum statul nu face altceva decât să găsească niște țapi ispășitori, nefiind în stare să furnizeze fonduri pentru asigurarea normelor ISU pe care statul le-a ridicat, și sunt puși să răspundă niște persoane, primari, prefecți, miniștri, directori etc, iar cei mai expuși sunt edilii.

Protest al primarilor din toată România

Din informațiile DC News, primarii au început să-și dea seama ce manevră a fost efectuată de statul român și se pregătesc proteste, luări de poziție, în diverse orașe ale României. 

Dacă s-ar aplica strict legea, s-ar bloca țara pentru că nu ar mai avea unde să funcționeze. Primarii sunt împinși fie să-și asume răspunderea, indiferent ce se întâmplă, fie să închidă școli, spitale, administrații pentru că bani pentru reparații nu există în buget. Privații, cu frică de lege, în perioada de după Colectiv, au făcut investiții în acest sens, și-au lărgit hidranții etc.

Din cauza unui eveniment nefericit, s-a ridicat ștacheta foarte sus, ceea ce a însemnat o deturnare a investițiilor pe care privații urmau să le facă în producție. Banii s-au dus pe dublarea măsurilor pentru securitatea la incendii, iar statul nu poate funcționa, dacă ar trebui să se aplice strict legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel