EXCLUSIV  Autoritatea de Audit. Se anunţă SCHIMBĂRI. Ce spune Rovana Plumb

Miercuri, 19 iulie, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, în cadrul unui interviu acordat DC News, a spus că există un proces de simplificare şi de modificare a pachetului de achiziţii publice.

„Am discutat cu Autoritatea de Audit şi cu Autoritatea de Certificare şi Plată şi vom face în aşa fel încât acea lege care stabileşte neregulile să fie foarte clară şi să fie mult simplificată în ceea ce priveşte criteriile care trebuie să fie respectate atunci când se evaluează de către Autoritatea de Audit, inclusiv de către evaluatorii din cadrul Autorităţii de Management", a spus Rovana Plumb.

Întrebată când este amendat funcţionarul care dă o amendă ce blochează o firmă, ministrul a răspuns: „Pe legea funcţionarului public, există o regulă, Comisie de Disciplină şi aşa mai departe (...) Ceea ce ne interesează pe noi, ca şi Guvern, e faptul că beneficiarii trebuie să ştie de la bun început care sunt criteriile."

Vrem să venim în întâmpinarea beneficiarilor, spune Rovana Plumb. „Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice a stabilit deja şi a lansat un ghid pe baza lecţiilor învaţate din exerciţiul anterior, care sunt punctele vulnerabile sau punctele cheie după care se face evaluare în ceea ce priveşte achiziţiile publice. Şi acum suntem într-un proces de simplificare şi de modificare a pachetului de achiziţii publice. Vom transmite la Comisia Europeană, în cursul acestei săptămâni, punctul nostru de vedere", a declarat, în cadrul interviului, Rovana Plumb.

[citeste si]

Răspunsul complet în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel