Autonomie Ținutul Secuiesc. UDMR, mesaj CRUNT pentru Mihai Tudose

Scutaru Cristina / 11 ian 2018 / 16:47 Salveaza PDF Comentarii

Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMR, a reacționat vehement după declarațiile lui Mihai Tudose privind subiectul autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ținutul Secuiesc.

"Declarațiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înțeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-și retragă imediat declarația și să își ceară scuze public!", a zis președintele executiv UDMR, Porcsalmi Bálint.

[citeste si]

Vă reamintim ce a zis Mihai Tudose: "Eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare".

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25