Autonomie Ținut Secuiesc. Chirieac: Iohannis, ieșire impecabilă. CAPCANĂ pentru Ciolacu

Analistul politic Bogdan Chiriac ridică mai multe semne de întrebare cu privire la scandalul iscat acum cu proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct, la România TV, după declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc. 

Sunt trei chestiuni aici. Prima, reacția splendidă a președintelui Klaus Iohannis. De unde pierduse și faptul că îl trage în jos premierul Ludovic Orban, totul s-a șters ca prin miracol în această dimineață. Deci nu îmi este teamă pentru țara mea câtă vreme președinte este Klaus Iohannis, mai ales că domnul Klaus Iohannis are și audiență în Occident. Deci, dacă această declarație făcută de Klaus Iohannis era făcută de Ion Iliescu, era nenorocire. KGB, Rusia, minoritățile. Faptul că a fost făcută de președintele Klaus Iohannis, etnic german, ridică lucrurile la cu totul și cu totul alt nivel. Când spuneam în 2014 că România are nevoie de un minoritar, cetățean român, să fie președinte și Klaus Iohannis era cel mai potrivit iată că se dovedește acest lucru. Nu aveți ce spune. Declarația este impecabilă, nu jignește minoritatea maghiară, care în mare parte se regăsește în Klaus Iohannis. Domnul Klaus Iohannis are grijă de drepturile minorităților așa cum trebuie să avem cu toții grijă. O națiune puternică e o națiune care are grijă de drepturile minorităților.

Capcană pentru Marcel Ciolacu

A doua chestiune este capcana, și aici trebuie analizat, în care a fost împins Marcel Ciolacu. Da, PSD e ciuma roșie, niște nenorociți, ce vreți dumneavoastră să le spuneți, dar PNL-ul condus de Ludovic Orban unde a fost? Se cere demisia lui Ciolacu? Perfect. Dar demisia lui Ludovic Orban, în cazul acesta? Pentru că PSD-ul nu e singur în Camera Deputaților. Unde a fost liderul grupului PNL de la Cameră? Că și el avea dreptul să introducă pe ordinea de zi ca să se respingă cererea. 

AS în mâneca UDMR-ului


Al treilea aspect, ce anume a determinat UDMR-ul să-și arunce degeaba acest AS din mânecă. Proiectul acesta cu Ținutul Secuiesc este de nu știu câtă vreme în Parlamentul României. Ba îl scoteau din sertar să ademenească UDMR-ul, ba îl băgau la loc. Acum era de nescos. Fiindcă izbucnea scandalul, trecea tacit și în Camera a doua se întâmplă ce se întâmplă astăzi”, a declarat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Autonomie Ținut Secuiesc. Iohannis, ATAC la PSD: Se luptă în birourile secrete pentru a da Ardealul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel