Autobuze noi București. Firea: Suntem suspendați

Licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze noi pentru Capitală a fost suspendată. 

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost depuse cinci-şase reclamaţii.

”Într-un an de zile a fost realizat caietul de sarcini de către RATB şi verificat de către Direcţia Transporturi. A fost aprobat caietul de sarcini de către ANAP, suntem acum suspendaţi de către CNSC, pentru că au fost cinci-şase reclamaţii. Problema este următoarea: legislaţia actuală - şi am discutat de mai multe ori la Parlamentul României, în vederea modificării, inclusiv la Asociaţia Municipiilor din România - permite oricărui SRL să conteste o licitaţie, fără să aibă nici măcar cea mai mică taxă principială de plătit, o cauţiune, care poate să reprezinte o sumă iniţială plus un procent din valoarea contractului. Aşa se întâmplă în toată Europa”, a declarat primarul Capitalei, pentru ”Adevărul”. 

[citeste si]

Gabriela Firea a precizat că a discutat cu parlamentarii social-democraţi, iar în perioada următoare vor fi aduse modificări legislative în acest sens.

”Am moştenit o licitaţie pentru Parcarea de la Edgar Quinet. După şapte ani de zile, am primit în scris de la CNSC că trebuie să anulăm aceea licitaţie. Acesta este rezultatul administrării unui oraş cu regii şi administraţii, care au organizat licitaţii, care au fost contestate în instanţă, care au mers în toate fazele procedurale, judiciare, şi după şapte ani primeşti un răspuns că trebuie să o iei de la zero. La Sala Polivalentă, la fel, după cinci ani - licitaţii, contestaţii, procese, tribunale - după cinci ani, trebuie să o luăm de la capăt, pentru că documentaţiile iniţiale au fost realizate foarte prost. (...) Lumea pe bună dreptate întreabă: 'A trecut un an, nu aţi adus autobuzele'. Banii sunt în cont, noi ne-am făcut sarcina, toată partea de responsabilitate, am realizat un caiet bun, de vreme ce a fost validat de către ANAP şi suntem legaţi pur şi simplu de mâini şi de picioare din cauza acestor contestaţii”, a spus ea.

Gabriela Firea a mai precizat că legea parteneriatului public-privat este de asemenea foarte aşteptată, în condiţiile în care au existat companii care şi-au exprimat intenţia de a coopera cu PMB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel