Australian Open: Ilie Năstase, reacție fabuloasă după eliminarea Simonei Halep

Fostul lider mondial, Ilie Năstase, sare în apărarea Simonei Halep după ce numărul 2 în clasamentul WTA a pierdut în primul tur la Australian Open, precizând că în acest sport "se învață și din înfrângeri". Ilie Năstase consideră însă că sportiva din Constanța ar trebui să facă o pauză pentru a-și rezolva problemele medicale.    

"Nu e șocant, s-au mai întâmplat astfel de lucruri. În general la început de an, de sezon, sunt surprize. Și o să vedeți că vor mai fi. Ar fi bine să poți să te programezi: "Uite, eu vreau să fiu în forma maximă la Australian Open". Dar nu se poate. Se întâmplă și surprize. Simona câștigă 50 de meciuri la rând și apoi pierde unul și acum e eșec rușinos? Nu, nu e rușinos. În tenis se mai învață și din înfrângeri. Oricum, cred că a avut și o adversară într-o formă foarte bună. Spun cred, pentru că nu am văzut decât puțin din meci. Pentru ca cineva să o bată pe Simona trebuie să joace nu bine, ci foarte bine, să fim serioși acum. Deci chinezoaica (n.r. — Shuai Zhang) a avut o zi foarte bună. În plus, acum toată lumea vrea să o bată pe Simona pentru că e numărul doi mondial. Dacă până acum ea era cea care făcea tot posibilul să le bată pe cele de sus, acum situația e fix invers", a spus Năstase pentru Agerpres.

El susține că românii trebuie să fie alături de Simona Halep și atunci când pierde, precizând că șansele cele mai mari de a câștiga un Grand Slam le are la Roland Garros. "După mine cele mai mare șanse le are Simona la Roland Garros. Ea pe zgură poate câștiga. Până la urmă este reprezentanta unei națiuni care a jucat mult tenis pe zgură. Bineînțeles că dacă vrei să fii numărul 1 trebuie să câștigi pe orice suprafață. Ea trebuie să joace în continuare, să lupte. Iar noi trebuie să fim alături de ea și când câștigă, dar și acum când pierde", a precizat fostul tenisman.

Ce-i recomandă Năstase lui Halep

Simona Halep ar trebui să facă o pauză și să își rezolve în totalitate problemele medicale de la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, consideră Ilie Năstase. "Eu în locul ei m-aș opri acum, aș lua o pauză de o lună, o lună și ceva, și aș rezolva definitiv problema medicală de la picior. Pentru că acele dureri tot apar la ea. Și e riscul ăsta că starea se poate agrava și să nu poți juca o perioadă mai lungă. Are un preparator fizic, de ce nu îi spune lucrurile astea? Cum să te refaci jucând? Dar eu nu îi dau sfaturi Simonei, spun doar că eu în locul ei aș rezolva de tot problema medicală. Pentru că după aia iar se spune că Năstase o sfătuiește nu știu ce. Nu, eu nu îi dau sfaturi", a precizat Ilie Năstase.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă, marți, de chinezoaica Shuai Zhang (venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marți, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel