Australian Open: Elina Svitolina, ELIMINATĂ

Vești bune pentru Simona Halep. Elina Svitolina, una dintre jucătoarele de top, care pot amenința fotoliul de lider mondial al jucătoarei românce, a fost eliminată.

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens, ocupanta locului 37 în clasamentul WTA, s-a calificat în semifinalele Openului Australiei la prima sa participare la această competiţie de Mare Şlem, după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 6-4, 6-0, pe ucraineanca Elina Svitolina, favorita numărul 4, într-o partidă disputată marţi la Melbourne. 

Mertens, în vârstă de 22 ani, a evoluat până acum la doar patru turnee de Grand Slam, fiind învinsă de trei ori în primul tur şi o dată în turul al treilea. Ea se va lupta pentru un loc în finală cu câştigătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki (numărul 2 mondial) şi spaniola Carla Suarez (nr.39). 

Tablou favorabil pentru Mertens

Ultima belgiancă semifinalistă la Melbourne a fost Kim Clijsters, în academia căreia s-a antrenat Elise Mertens în ultimii trei ani. 

Ajutată de un tablou relativ favorabil până în sferturile de finală, Mertens a reuşit acum o performanţă majoră, obţinând primul succes în faţa unei jucătoare din top 5 WTA. 

Înaintea participării la Openul Australiei, Elise Mertens a câştigat turneul WTA de la Hobart, în finala căruia a învins-o pe românca Mihaela Buzărnescu (6-1, 4-6, 6-3), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel