AUSTRALIAN OPEN 2015: NOVAK DJOKOVIC - ANDY MURRAY și SERENA WILLIAMS - MARIA SHARAPOVA sunt cele două FINALE

AUSTRALIAN OPEN 2015. Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, și-a stabilit finalele de pe tablourile de simplu. În proba masculină, Novak Djokovic îl va întâlni pe Andy Murray, în vreme ce Serena Williams și Maria Sharapova vor lupta pentru trofeul din competiția feminină.

Liderul mondial întâlnește locul 6 la băieți

AUSTRALIAN OPEN 2015. Novak Djokovic este favorit în fața lui Andy Murray, sârbul câștigând ambele finale jucate împotriva scoţianului la Melbourne. Scorul dintre cei doi în finalele de Grand Slam este însă 2-2, iar duminică, de la ora 10:30, va avea loc întâlnirea cu numărul cinci într-un ultim act de Mare Șlem.

AUSTRALIAN OPEN 2015. Pentru Novak Djokovic, finala cu numărul 6 ATP va fi a 15-a la un turneu de Grand Slam și a cincea la Melbourne. Sârbul care domină ierarhia mondială a triumfat la Australian Open în 2008, 2011, 2012 şi 2013.

AUSTRALIAN OPEN 2015. În ceea ce îl priveşte pe Andy Murray, pentru acesta va fi a patra încercare de a se impune la Antipozi, după ce a pierdut finalele din 2010, 2011 şi 2013. Pentru scoțian, finala de duminică va fi a opta la un turneu de Grand Slam, scrie digisport.ro.

Vezi și: Text fabulos despre Simona Halep, după eliminarea de la Melbourne

AUSTRALIAN OPEN 2015. Djokovic şi Murray au mai fost adversari până în prezent de 23 de ori, sârbul impunându-se de 15 ori, iar britanicul în opt rânduri. Ultima dată, cei doi s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Paris, când Djokovic s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-2, după care a şi câştigat trofeul.

7 titluri de Grand Slam are Djokovic în palmares (4 la Australian Open) și alte 7 finale pierdute

15-8 este scorul meciurilor directe dintre Djokovic și Murray, în favoarea sârbului

2013 este anul în care Murray l-a învins ultima oară pe Djokovic, în finala de la Wimbledon

Duel stelar în finala feminină

AUSTRALIAN OPEN 2015. În finala probei feminine de la Australian Open se vor întâlni primele două jucătoare ale lumii, americanca Serena Williams şi rusoaica Maria Sharapova.

AUSTRALIAN OPEN 2015. Pentru Serena Williams va fi cea de-a 23-a finală de Grand Slam din cariera sa şi a şasea la Melbourne. Liderul mondial a reuşit să câştige fiecare dintre cele cinci finale disputate la Australian Open, ultima oară în 2010, împotriva belgiencei Justine Henin (6–4, 3–6, 6–2).

AUSTRALIAN OPEN 2015. Va fi a patra finală de Grand Slam disputată de cele două jucătoare. Serena conduce și la acest capitol cu 2-1. S-a impus la Australian Open 2007 și Roland Garros 2013, și a cedat în ultimul act de la Wimbledon 2004.

Citește și: Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la Melbourne

AUSTRALIAN OPEN 2015. Sportiva din SUA este marea favorită a finalei de sâmbătă, după ce a câştigat ultimele sale 15 dueluri cu Sharapova, care nu a mai învins-o pe rivala sa de peste un deceniu. Ultimul succes al rusoaicei în faţa campioanei olimpice en titre a fost înregistrat în finala Turneului Campioanelor din 2004. Scorul întâlnirilor directe este 16-2 în favoarea liderului mondial.

AUSTRALIAN OPEN 2015. Serena Williams speră să obţină cu această ocazie al 19-lea său titlu de Grand Slam, pentru a le depăşi pe Martina Navratilova şi Chris Evert şi a se apropia, astfel, de recordul germancei Steffi Graff (22).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel