Austeritate în România. Elena Cristian, informații din interior: Ne-au confirmat. Acesta este doar începutul

Elena Cristian, redactor șef DC Business, este de părere că România intră într-o perioadă de austeritate, iar acest lucru este deja vizibil prin măsurile luate de noul Guvern.

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a intervenit luni seara în direct la România TV unde a vorbit despre măsurile anunțate de Florin Cîțu și efectele economice ale pandemiei de coronavirus în România. 

”Despre astfel de măsuri vorbim, noi jurnaliștii, de foarte multe luni, diferența este că a fost un an electoral, a fost campanie electorală și Guvernul PNL a promis în ultimele trei-patru luni de zile că mărește salariile, că mărește pensiile, că nu crește nimic, că ține totul sub control, că face în așa fel încât economia să își revină, că la anul nu va fi austeritate, că va curge lapte și miere și că totul va fi minunat. Cei de acasă sperau ca acești oameni să își țină promisiunile. Florin Cîțu astăzi ce a anunțat? A anunțat un audit deși a fost un an ministru al Finanțelor și putea să facă acest audit până acum. A anunțat că anul 2021 va fi la fel ca anul 2020, ceea ce este o veste foarte proastă. Deci nu a spus că va fi un pic mai bun, că va fi un pas înainte, ci că va fi la fel ca în 2020, ceea ce pentru mine înseamnă clar un semn de austeritate și cred că acesta este doar începutul măsurilor care vor fi luate în perioada următoare. Surse din cadrul Ministerului Finanțelor ne-au confirmat că mai sunt și alte acte normative la care se lucrează, acte normative prin care nu doar că vor fi plafonate anumite venituri ci vor fi recalculate, să spunem așa. Acesta este doar începutul și cred că vom discuta mult despre asta în următoarele trei luni”, a declarat Elena Cristian. 

VEZI ȘI: Prima ședință de Guvern începe cu o schimbare de strategie. Florin Cîțu schimbă foaia

VEZI ȘI: Florin Cîțu liniștește bugetarii. Ce se întâmplă cu salariile în 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel