Daniel Zamfir, semne de întrebare despre aurul din Londra: Am aflat acum

În direct la România TV, senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a făcut precizări cu privire la rezervele de aur ale României și aducerea lor înapoi în țară. 

”În ceea ce privește aurul, vreau doar să vă spun un lucru care ar trebui să ridice semne de întrebare tuturor celor care sunt împotriva acestui proiect de lege. În primul rând, atunci când s-a transferat aurul la Londra, au fost niște explicații pe care ni le-a dat Banca Națională și anume că transferul este unul temporar, au trecut 20 de ani. Era vorba că se poate face un audit fizic. Am aflat acum că nu se mai poate face audit fizic să vedem dacă aurul ăla e acolo. Să îl tipărim și noi, să vedem, sunt ștanțele de atunci? Nu sunt? La momentul în care am transferat aurul, încasam o dobândă. Acum nu mai încasăm ci plătim o chirie. Aurul ni s-a spus că trebuie transferat tocmai ca în vremurile de criză să ni se poată reduce dobânda atunci când ne împrumutăm pe piețele interne, ori în 2009 - 2012 nu s-a întâmplat deloc lucrul ăsta”, a precizat Daniel Zamfir, senator ALDE, în direct la România TV. 

Proiectul de lege privind repatrierea rezervei de aur a României, care este în prezent în Marea Britanie, a fost votat în Camera Deputaților.

Vezi și: Vot în Camera Deputaților. Rezerva de aur a României va fi repatriată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel