Aurul, maxim istoric. Câciu: Pandemia cu coronavirus, una dintre cauze. Ce se va întâmpla cu EURO

Adrian Câciu, economist, a analizat situația prezentată de BNR. Ce spune despre creșterea euro și evoluția aurului.

EURO a început săptămâna în forţă. BNR a afişat o cotaţie de 4,7798 lei, în creştere faţă de vineri. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul, dar şi cu francul elveţian. Aurul, însă, a atins al patrulea maxim istoric din această lună, fiind cotat la aproape 221 de lei.

"Aurul va continua să crească"

"Referitor la ceea ce vedem, cea mai mare volativitate observăm la aur. Aurul va continua să crească şi cauzele sunt multiple. Pe de-o parte este această pandemie cu coronavirusul, dar mai mult decât atât există o teamă că banii se depreciază, mai ales în ceea ce priveşte dolarul pentru că dolarul contează pe plan mondial. Se anunță o nouă fuziune de monedă, de dolari, în piaţa internaţională iar asta înseamnă că valoarea lui reală scade, iar deţinătorii de capital se duc către aur. Vom avea o tendinţă de creştere în continuare la aur", a spus Adrian Câciu, la Antena 3.

Ce se va întâmpla cu EURO

"Contează foarte mult cum începe luna februarie, nu mai sunt multe zile. Poate să fie chiar şi sub 4,8, după cum a evoluat. Când am prezis că va ajunge la 4,8 în februarie, aveam o presiune foarte mare pe leu, dar lucrurile s-au temperat între timp. S-ar putea ca acest 4,8 să nu mai fie în februarie, să fie puţin mai încolo.

Când spun asta mă gândesc la toate. Să nu uitaţi că ne aşteptăm ca în această seară sau mâine să se publice execuţia bugetară pe 2019. Sunt surse în piaţă care spun că deficitul va fi mai mare decât cel care a fost asumat prin ordonanţa de rectificare, cea ce într-adevăr este un şoc, iar orice investitor începe să aibă temeri. Atunci putem avea nişte presiuni destul de mari pe costuri", a mai spus Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel