Aurescu: Dacă în bucătăria mamei mele va arde gaz de pe platoul Mării Negre...

bogdan-aurescu_7
bogdan-aurescu_7

Diplomatul Bogdan Aurescu a câștigat, în urmă cu patru ani, un proces cu Ucraina cu privire la platoului continental în Marea Neagră. El a declarat, la Digi 24, că nu și-a propus să fie vedetă sau model în viață, însă contează "ceea ce lași în urma ta concret", pentru că "ești ceea ce faci". 

"Atunci voi fi mândru"

"Nu mi-am propus niciodată să fiu celebru, nu mi-am propus să fiu model sau vedetă. Ești ceea ce faci. Contează ceea ce lași în urma ta concret. La un moment dat, dacă la bucătăria mamei mele va fi ars gaz din platoul continental al Mării Negre, cred că atunci voi fi cel mai mândru”, a mărturisit Bogdan Aurescu.

"Important este ceea ce reușești să faci"

Diplomatul a mai afirmat: "Îmi place foarte mult ceea ce fac, este un portofoliu complex, cu multe provocări și satisfacții. Nu contează foarte mult unde lucrezi, la București sau la Bruxelles, la Washington sau în altă parte. Important este ceea ce reușești să faci".

Recrutări pentru MAE

Întrebat ce și-ar dori să facă mai mult clasa politică pentru diplomație, Bogdan Aurescu  a răspuns: "Suntem afectați de criza economică la fel ca celelalte componente ale administrației publice sau de faptul că din 2008 nu se mai fac concursuri de admitere în Ministerul de Externe. Ar fi utilă reluarea acestor recrutări, astfel încât să avem în fiecare an un număr de diplomați care intră în sistem”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel