Aurelian Pavelescu, pentru DNA: Nu așa, domnilor, se face justiție!

Liderul unui partid din România, nemulțumit de solicitările abuzive ale DNA, le transmite procurorilor anticorupție că "nu așa se face justiție". 

Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), consideră că Direcția Națională Anticorupție este pe cale să se decredibilizeze, folosind în mod abuziv arestările preventive.

În plus, Pavelescu susține că procurorii anticorupție ar trebui să ia aminte la semnalul transmis, marți, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție prin eliberarea Elenei Udrea din arestul preventiv și plasarea deputatului în arest la domiciliu.

ICCJ, sătul de cererile DNA

"DNA este pe cale sa se decrebilizeze, ceea ce nu este de dorit. Motivul? Folosirea abuziva a arestului preventiv. Practic, pentru 90% dintre cei cercetati se cere arest preventiv, fiind exceptati cei care denunta, adica tocmai cei responsabili de savarsirea infractiunilor si de furtul banilor publici, delatorii care sunt iertati, banuiti de complicitati vinovate, de ce nu, si de denunturi nereale... Arestul preventiv a fost transformat in arma de pedepsire, dar si de santaj, fiind pervertit scopul acestuia, de masura de preventie, prin incalcarea principiului prezumtiei de nevinovatie. Nu asa, domnilor, se face justitie! Nu asa se fac probatiuni! Puteti sa faceti cercetari prin aplicarea celorlalte masuri de preventie. Nu puteti transforma Parlamentul in poligon de experienta penala, folosindu-va de ura oamenilor impotriva politicienilor. DNA nu este partid politic si nici instrument de teroare, ci institutie a statului roman, care trebuie sa se manifeste responsabil.
Solutia prin care Inalta Curte a dispus cercetarea Elenei Udrea in libertate - cu arest la domiciliu -, este un prim semnal ca si judecatorii s-au saturat de cererile DNA, au incetat sa mai gireze solicitarile acestora.
Doresc, mai mult ca altii, sa se faca justitie. Abuzurile si furtul din banul public nu pot fi acceptate de PNTCD, victima politica a partidelor care si-au facut campanii electorale si au distrus PNTCD prin acte de coruptie generalizata. Dar nu cu pretul sacrificarii actului de justitie, folosirii lui abuzive, cu pretul sacrificarii democratiei!", a scris, miercuri, pe Facebook, Aurelian Pavelescu.

Elena Udrea, audiată la DNA. Deputatul va merge și în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel