EXCLUSIV  Aur România. Adrian Vasilescu: Ne bombardau, dar de aur nu s-au atins - video

Aur
Aur

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat, într-un interviu acordat DC News, care sunt motivele pentru care o parte importantă din rezerva de aur este ţinută în străinătate. 

Adrian Vasilescu a explicat, la DC News, care sunt motivele pentru care o bună parte din aurul ţării este ţinut în străinătate. Consilierul guvernatorului BNR a povestit că această decizie s-a luat şi în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În acea perioadă, explică Adrian Vasilescu, chiar dacă România se afla în conflict iar americanii bombardau Capitala şi zona petroliferă a Prahovei, rezerva României la Fed era neatinsă. Ulterior, după decenii, chiar şi Nicolae Ceauşescu a luat decizia ca aurul să rămână în străinătate. 

"Aurul este, prin lege, al ţării, iar singura autoritate care îl gestionează este Banca Naţională. 60 de tone ţinem la Banca Angliei iar restul, până la 103,7 tone, la Banca Naţională. […] În timpul războiului, noi eram în conflict cu Marea Britanie şi cu SUA, dar o bună parte din aurul României era la Fed, în Statele Unite şi o parte în Banca Angliei, în anii 1940 – 1945. Avioanele americane şi englezii ne bombardau, dar de aurul nostru de acolo - pentru că e o chestiune de prestigiu pentru cele două bănci -  nu s-au atins", a explicat Adrian Vasilescu.  

Urmăreşte, integral, dezvăluirile făcute de către Adrian Vasilescu, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel