AUR, în atenţia presei germane. Chirieac: Se aştepta cu profundă nerăbdare. Germania vrea să bifeze o matrice

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre modul apreciativ în care în care este văzută AUR în presa germană, după o analiză scrisă de Alex Todericiu, analist politic din Viena, care a citat din mai multe articole apărute.

Întrebat cum a reuşit AUR să ajungă în atenţia presei germane, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Fiindcă pe eșichierul politic din România a apărut, acum patru ani, partidul progresist USR - aşa se numeşte acum, nu îi mai spune neo-marxist - la el s-a adăugat şi PLUS - sunt practic două partide pe aceeaşi parte a eșichierului politic - şi se aştepta cu profundă nerăbdare să apară şi partidul extremist, ultranaţionalist, aşa cum a fost descris fără milă AUR, din momentul în care am aflat că intră în Parlament. Și am aflat, după cum știți, odată cu alegerile din decembrie. După care, s-au spus verzi şi uscate despre acest AUR. Acum, lumea încearcă să vadă acest tip de partid, că a apărut şi în România.

Eu nu ştiu ce doctrină are AUR, nu sunt lămurit. L-am auzit, la Antena 3, pe domnul preşedinte George Simion, unul dintre liderii partidului, vorbind foarte frumos şi despre UE şi despre NATO. Aşadar, nu este vorba de ultranaţionalism, dar, deocamdată, fața partidului este luată de doamna senator Șoșoacă, care poţi spune că este un personaj exotic. În niciun caz nu poţi să spui că e extremistă, deocamdată. Atrage atenţia, are şi campaniile domniei sale - "Jos masca!" şi "Antivaccinare". Deocamdată, ştiţi bine că nu mai sunt locuri la vaccinare. Se bat unii pe vaccin efectiv. Nu se pune problema să îi convingi că nu vor să se vaccineze", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Germania vrea să bifeze o matrice"

"Am constatat cu surprindere că, neavând acces la presa de mainstream pentru că nu-i ştia lumea - acum au acces, sunt convins că în sondaje au peste 9% în sondaje - onorabila diaspora, care era făclia vie a României în privinţa alegerilor - fiindcă îl vota pe preşedintele Iohannis, vota PNL, vota USR - acum văd că diaspora a votat mult AUR şi acum a aflat și mai mult despre AUR şi sunt convins că românii din afară vor vota şi mai mult AUR.

Văd că nu mai e atât de lăudată diaspora nici de preşedinte, nici de PNL, nici de USR, de când se votează în felul acesta cu AUR. Mai departe, pe doctrină, vom vedea în ţară, dar Germania vrea să bifeze o matrice. Dânşii încearcă să includă tot restul acesta european într-o matrice, pentru a-l ajuta la dezvoltare, pentru a-l integra mai bine în Europa. Atunci, ai un partid de stânga - PSD, ai un partid de dreapta - PNL, ai partidele progresiste - USR ŞI PLUS, ţi-a apărut şi un partid naţionalist, avem şi UDMR. Europa e mulţumită din punctul acesta de vedere", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel