Augustin Zegrean, înainte de două decizii cheie ale CCR: Lucrurile sunt complicate

Ponta, Zegrean
Ponta, Zegrean

Zi decisivă, marți, la Curtea Constituțională a României. Augustin Zegrean, președintele CCR, a comentat cererile înainte de ședință. Sunt vizate atât incompabilitatea lui Klaus Iohannis, cât și anularea primului tur de alegeri. 

Pe masa Curții Constituționale a României (CCR) se află, marți, și situația de incompatibilitate a primarilor care s-au aflat în consilii de administrație, caz ce-l vizează pe Klaus Iohannis, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la legea care dezincriminează presiunile asupra justiţiei, dar şi câteva cereri de anulare a alegerilor. 

Victor Ponta, discuții strategice în PSD. Tandem președinte - premier, zi decisivă

Despre anularea alegerilor, Augustin Zegrean a declarat: "Avem câteva cereri prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri. Să organizeze un nou tur prim de scrutin, dar aici lucrurile sunt complicate, pentru că legea e strictă. Pot fi anulate alegeri numai dacă s-au comis fraude care au influenţat rezultatul final al alegerilor. Dar ştiţi că la noi a doua zi mereu se reclamă fraudarea lor. Încă până acum nu am auzit că s-au anulat alegeri. Când mergi la judecată trebuie să vii cu probe. Legea spune că pot face contestaţii doar cei care au candidat. Deocamdată doar un candidat a depus contestaţie. Toate cererile adresate cu acest obiect le vom analiza". 

Validarea primului tur de scrutin ar trebui făcută vineri, 7 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel