Augustin Lazăr, revocare. Savu: Ultima piesă grea a statului paralel

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Prin decizia anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind declanșarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României, se poate închide cercul funcționării statului paralel în România, apreciază Daniel Savu. 

"Ultima piesă grea a sistemului este pusă sub lupă, prin dezvăluiri fără precedent despre înțelegeri ascunse, complicități și protecție, în special la nivel prezidențial. Suntem în fața unor probe certe despre controlul sistemului asupra deciziilor și acțiunilor judiciare, care confirmă pe deplin argumentele incluse în evaluarea ministrului Tudorel Toader.

Trebuie să înțelegem și să ne asumăm faptul că problema legată de schimbarea lui Augustin Lazăr și reformarea Parchetului General nu va fi rezolvată imediat, în condițiile în care miza menținerii puterii ultimului pion important din sistem va fi foarte aprig jucată. Important este însă că procedura a fost începută și se derulează, chiar dacă extrem de dificil", apreciază Daniel Savu.

"Informaţii şoc"

"Mă aștept ca la nivelul CSM și al președintelui României, continuarea revocării să fie direct influențată de informația-șoc potrivit căreia fostul primar Klaus Iohannis a făcut obiectul unui dosar penal clasat de procurorul Augustin Lazăr. Ne vom afla astfel în fața gestionării cu dublă măsură a unor situații legate de respectarea legii, transparență și independența reală a sistemului de justiție din România.

Vom avea cel puțin o lună de revelații despre personajele care susțin EXCLUSIV POLITIC un SISTEM DE CONTROL pe care s-au bazat pentru a-și combate adversarii sau cu scopul de a impune anumite decizii. Iar primele dovezi în acest sens încep să apară, din nou un moment foarte bun să urmărim cu atenție și să înțelegem", a mai declarat Daniel Savu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel