Audieri SIPA: Curea, Tapălagă, Andronic, invitați. Conflict la comisie

Senatorul PSD Șerban Nicolae a anunțat miercuri că îi va invita săptămâna viitoare pe jurnaliștii Dan Andronic, Mirel Curea și Dan Tapalagă pentru a fi audiați în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA.

"Pentru săptămâna viitoare, nu am stabilit încă un program, o dată și o oră. Probabil că vor fi invitați în fața comisiei trei ziariști. Mă gândesc la Dan Andronic, la Mirel Curea și Dan Tapalagă. Sunt oameni care cunosc fenomenul, care au scris despre SIPA și despre această arhivă și care ar putea să ne dea o altă bază de anchetare în ceea ce privește persoanele cu funcții publice care și-au desfășurat activitatea în această Direcție, pentru că, altminteri, am constatat că foștii miniștri, foștii șefi din aparatul administrativ au o oarecare reținere ca nu cumva să se înțeleagă că ar fi avut un interes deosebit sau ar fi avut vreo implicare în această chestiune. Ziariștii sunt ceva mai liberi din punctul ăsta de vedere, pentru că au făcut investigații din exterior, în numele dreptului la informare, și pot să vină cu informații mult mai bine informate", a declarat Șerban Nicolae, după ce a vizitat arhiva SIPA la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Senatorul Mihai Goțiu a spus că nu este de acord cu audierea jurnaliștilor în Parlament, deoarece comisia ar putea valida informații despre arhiva SIPA care nu sunt verificate.

"Eu nu sunt de acord cu decizia de a invita jurnaliști la comisie. Ca fost jurnalist, știu că atunci când am o informație, fac tot ce este posibil să o verific și să o fac publică. Așadar, jurnaliștii care au informații legate de arhiva SIPA, care sunt verificate, trebuie să le facă publice sau le-au făcut deja publice. Nu vreau ca această comisie să vină și să valideze sau să pună în circulație informații neverificate. Degeaba zice Șerban Nicolae că le va atrage atenția sau că le va solicita să specifice dacă informațiile sunt verificate sau nu. Ca fost jurnalist, știu că în momentul în care o informație este făcută publică ea capătă o anumită notorietate și devine plauzibilă sau nu. Practic, prin această comisie s-ar ajunge la situația în care informații care nu sunt verificate vor fi puse în circulație publică și vor fi validate", a explicat Goțiu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel