Audieri comisie alegeri 2009. Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Teodor Baconschi, Eugen Tomac, Marcel Opriș, astăzi la audieri

Directorul STS, Marcel Opriş, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Teodor Baconschi, Eugen Tomac sunt printre cei care sunt aşteptaţi săptămâna aceasta pentru audieri, de către parlamentarii comisiei speciale de anchetă pe marginea alegerilor prezidenţiale din 2009. 

Audierile de luni se vor relua, de la ora 9,00, cu fostul candidat la prezidenţialele din 2009 Mircea Geoană, care a fost audiat şi marţi, 23 mai, mai bine de o oră, în aceeaşi zi cu fostul său şef de campanie, Viorel Hrebenciuc. 

Preşedintele Comisiei de anchetă, Mihai Fifor a precizat săptămâna trecută că, după audierea lui Mircea Geoană, sunt aşteptaţi la comisie secretarii de stat din Ministerul de Interne din 2009 - Mihai Capră, Marian Tutilescu, Dan Fătuloiu, alături de Ana Maria Pătru, fostă vicepreşedintă a AEP. 

Pentru marţi, începând cu ora 14,00, parlamentarii i-au invitat pe Vasile Blaga, Marcel Opriş, directorul STS, Cătălin Predoiu - la vremea aceea ministru de Externe - şi pe Eugen Tomac - cel care coordona Departamentul Românilor de Pretutindeni. 

Miercuri sunt invitaţi la audieri Gabriel Oprea, Baconschi - ambasador la Paris, ambasadoarea de la Madrid, ambasadorii de la Chişinău, Roma, fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, şi Anghel Iordănescu. 

Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 s-a reunit pentru prima oară pe 22 mai, în urma unor dezvăluiri făcute de jurnalistul Dan Andronic referitoare la o întâlnire care a avut loc în noaptea alegerilor în casa lui Gabriel Oprea la care au participat personalităţi politice şi şefi de instituţii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel