Audi, investiție de 40 de miliarde de euro. Noi modele de autoturisme

 Audi, al treilea producător de automobile de lux din lume, intenţionează să investească în următorii cinci ani aproximativ 40 de miliarde de euro (49 de miliarde de dolari) pentru a-şi extinde gama de modele şi a accelera trecerea la vehiculele electrice, în încercarea de a recâştiga terenul pierdut în faţa rivalelor BMW şi Mercedes-Benz, transmit DPA, Reuters şi Bloomberg. 

Audi, cel mai mare contributor la profitul grupului german Volkswagen AG, va lansa anul acesta peste 20 de modele noi şi restilizate, inclusiv primul automobil electric, reluându-şi planurile de expansiune subminate de scandalul emisiilor. 

Anul trecut, Audi a pus deoparte 387 de milioane de euro pentru a acoperi costul legale şi ale rechemărilor la service cauzate de implicarea în Dieselgate. 

Până în 2025, Audi vrea să lanseze peste 20 de modele electrice, inclusiv variante hibride, a anunţat joi directorul general Rupert Stadler. 

Costuri crescute pentru cercetare 

De asemenea, costurile cu cercetarea-dezvoltarea vor creşte anul acesta la peste 6,5% din cifra de afaceri iar marja de profit ar urma să se menţină la 8%. 

Obiectivul Audi este ca în 2018 să înregistreze cel puţin acelaşi nivel al vânzărilor ca în 2017, de 1,88 milioane de unităţi, dar este pentru prima dată când nu estimează un avans al livrărilor. În schimb, rivalele Mercedes şi BMW previzionează creşteri ale vânzărilor în acest an. 

În 2017, profitul operaţional după elementele excepţionale a crescut cu peste 50%, la 4,67 miliarde de euro, datorită reducerilor de costuri şi a majorării vânzărilor. 

Anul trecut, Audi şi-a redus costurile cu un miliard de euro iar până în 2020 vrea să le reducă cu zece miliarde de euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel