Auchan a cumpărat toate hipermarketurile Real din România

Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german Metro Group în vederea cesionării activităților Real în Europa Centrală și de Est. Tranzacția anului în retail, presupune că Auchan va prelua activitățile operaționale și activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro Group în Polonia, în România, în Rusia și în Ucraina, potrivit unui comunicat al companiei. 

Această operațiune de proporții mai are nevoie de obținerea aprobării din partea autorităților competente ale concurenței din fiecare țară vizată și va fi finalizată, sub această rezervă, în 2013. Pe viitor, toate hipermarketurile Real din Europa Centrală și de Est vor funcționa sub marca francezilor de la Auchan, informează realitatea.net.

Vânzarea hipermarketurilor Real din Europa de Est către retailerul Auchan vizează 91 de magazine în Polonia, Rusia, România și Ucraina, precum și 13 galerii comerciale în Rusia și România. Doar în aceste patru țări, Real a realizat o cifră de afaceri mai mare de 2,6 miliarde de euro, fără taxe, în 2011, și are 20.000 de angajați. La rândul său, Auchan, are 98 de hipermarketuri și peste 65.000 de colaboratori în aceste patru țări.

Președintele Consiliului de Administrație al Grupului Auchan, Vianney Mulliez, spune că "prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia. Este, în acelaşi timp, ocazia de a ne servi şi mai bine clienţii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste, atât de la Real cât şi de la Auchan, în care avem o încredere deplină".

"În Auchan am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi activităţilor Real Eastern Europe," crede și Olaf Koch, Președintele Comitetului de Direcțiune Metro AG.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel