Cât de bun este LAPTELE pentru pentru sănătatea ta? Vânzările au crescut pe perioada pandemiei

Poate că laptele este o băutură bună, gustoasă și cremoasă, care amintește de copilărie. Poate că este doar o alternativă la apă, ceai sau cafea. Dar cât de sănătoasă este această băutură pentru tine?

Oricare ar fi motivul, tot mai mulți americani par să apeleze la laptele de vacă în timpul pandemiei. Vânzările de lapte de vacă au totalizat 4,5 miliarde de dolari pentru o perioadă de 20 de săptămâni. O creștere cu 11,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Nielsen, scrie CNN

Dar este sănătos laptele?

Răspunsul este complicat, de multe ori în funcție de vârsta, sexul și starea de sănătate a fiecărei persoane. O recenzie recentă a nutriționiștilor Harvard Dr. Walter Willett și Dr. David Ludwig, publicate în New England Journal of Medicine, au analizat rolul laptelui în sănătatea oaselor, cancer, creșterea în greutate și riscul cardiovascular.

Când vine vorba de creșterea în greutate, rezultatele sunt mixte. În ciuda faptului că laptele este recomandat „oaselor puternice”, țările cu cel mai mare aport de lapte și calciu au cele mai mari rate de fracturi de șold, potrivit revistei New England Journal of Medicine. Studiile nu au arătat niciun beneficiu clar al calciului în reducerea fracturilor osoase.

În ceea ce privește cancerul, analiza a constatat că un consum ridicat de alimente lactate a fost asociat cu un risc crescut de cancer de prostată și poate contribui la cancerul endometrial. Dar se pare că reduce riscul de cancer colorectal. Nu există nicio legătură între diabet sau boli cardiovasculare și aportul de lapte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel