Atuul cu care Udrea merge la negocierile cu PDL și PNL

Liderul de facto al partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, spune că își dorește unificarea dreptei și susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, precizând că formațiunea creată de Traian Băsescu poate aduce dreptei unite electoratul președintelui.

"Am luat decizia să continuăm proiectul pe care l-am început: unitatea dreptei. Vom merge la discuții cu liderii celorlalte partide de centru-dreapta, în sensul că aceste discuții se vor concretiza", a declarat Udrea, marți seară, la România Tv.

PMP își dorește "un singur proiect cu un singur candidat" la prezidențiale. "Am discutat și ieri și astăzi cu lideri din celelalte partide și presupun că undeva în zilele următoare vor fi primele concluzii", a adăugat Elena Udrea

Elena Udrea a arătat că PDL și PNL vor avea mâine negocieri în doi, urmând ca PMP să discute, la rândul său, cu una dintre aceste două formațiuni.

"Eu eram sceptică față de posibilitatea de a avea un proiect, nu eram împotriva proiectului. Eu cred că și presiunea media care s-a făcut și presiunea rezultatelor slabe ale partidelor de centru-dreapta au condus la discuții serioase", a mai spus Udrea, adăugând că PMP acceptă ca prezidențiabilul să nu provină din rândurile sale.

Ea a adăugat că unificarea dreptei ar trebui să cuprindă PMP, PDL, PNL, FC, PNȚCD și Partidul Ecologist.

Elena Udrea a sugerat că includerea PMP în acest proiect de coagulare a dreptei ar implica și sprijin din partea electoraului președintelui Băsescu, cel care a fondat Mișcarea Populară.

"Niciun candidat de centru dreapta nu va putea câștiga fără să vizeze și acest electorat, să-l numim băsist", a spus Udrea, adăugând că este importantă o discuție și cu președintele.

"Suntem partidul care și-a asumat că va continua viziunea lui Băsescu despre România", a adăugat ea.

Întrebată dacă este de părere că electoratul lui Traian Băsescu l-ar vota pe Crin Antonescu, Elena Udrea a răspuns: "Cred că electoratul de dreapta se va gândi între cele două variante pe care le va avea. Îi va fi foarte greu să voteze cu Antonescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel