ATP propune pedepse pentru jucătorii care falsifică certificatele de vaccinare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Australian Open va fi primul eveniment de tenis care solicită vaccinare obligatorie a participanților, iar înainte de acest turneu Asociația Profesionistă de Tenis (ATP) propune un sistem de penalizări, în cazul în care un jucător este prins falsificând certificatele de vaccinare.

ATP și WTA au adoptat împreună un statut pro-vaccin de când a început vaccinarea în masă în întreaga lume, îndemnându-și jucătorii să se vaccineze. Deși o bună parte dintre ei au făcut acest lucru, mai sunt destul de mulți care nu au făcut-o. Rata de vaccinare, în ambele asociații, masculin și feminin, era de aproximativ 50 % înainte ca Australian Open să anunțe obligativitatea de vaccinare pentru acest eveniment.

După aceea, numărul de vaccinări a crescut vertiginos, ajungând la aproximativ 90 % în prezent, procent care va fi și mai mare până la Australian Open. ATP propune acum un sistem de penalizare pentru jucătorii care se dovedește că și-au falsificat dosarele de vaccinare, în speranța de a împiedica pe oricine să facă acest lucru. Speranța ATP este ca jucătorii să se vaccineze pur și simplu, astfel încât viața normală să poată continua mai repede.

Unele dintre sancțiunile propuse sunt foarte dure și ar putea include o suspendare din circuit de până la trei ani. Propunerea sună astfel:

"Pe baza propunerii, dacă se constată că un jucător își falsifică certificatul de vaccinare, acesta va fi pasibil de o amendă de 100.000 de dolari și/sau de suspendarea de la participarea la turneele din circuitul ATP sau ATP Challenger Tour, pentru o perioadă de până la trei (3) ani."

Este o decizie semnificativă, mai ales dacă și alte evenimente urmează exemplul și adoptă obligativitatea de vaccinare. Propunerea va fi, de asemenea, supusă la vot, așa că s-ar putea să nu fie aprobată, dar este clar că ATP nu se joacă cu această criză de sănătate publică, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel