Atenţie, ŞOFERI. Modificări importante la poliţele RCA

Poliţa RCA va avea mai multe modificări. Sursa: Pixabay
Poliţa RCA va avea mai multe modificări. Sursa: Pixabay

Poliţele RCA se modifică din acest an, iar şoferii implicaţi în accidente vor putea deconta direct la asigurator daunele. 

Clauza de decontare directă ar putea deveni obli­ga­torie la achiziţionarea poliţei RCA, acest lucru urmând să re­ducă numărul nemulţumirilor, reclamaţiilor, petiţiilor din piaţă şi să contribuie la creşterea gradului de conştien­ti­zare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp va aduce şi o creştere a preţului poliţei RCA.

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare di­rectă ca fiind obligatorie a fost făcut de Nicu Marcu, pre­şedintele ASF, care a explicat nevoia urgentă de a aproba mo­dificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Ca răspuns la iniţitiva ASF, majoritatea organizaţiilor şi jucătorilor din asigurări sunt de acord cu această schim­ba­re legislativă, aceasta fiind una benefică pentru consu­matori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei.

„Această decontare directă încearcă să rezolve o problemă pe care o avem în prezent. Toată lumea este obligată prin lege să aibă asigurarea RCA şi toată lumea fuge după poliţa cea mai ieftină. Cel mai adesea astfel de poliţe se dovedesc neacoperitoare la plata daunelor suferite în urma accidentelor rutiere. Preţul mic nu este garaţia serviciului bun“, a spus Daniel Apostol pentru ZF, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel