EXCLUSIV  Atenție la numărul 25! Adela Cojan, sfaturi pentru o viață sănătoasă. Trebuie să convingem populația să facă un lucru pe cât de banal, pe atât de important

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, are mai multe recomandări legate de sănătate.

„În planul național de prevenire și combatere a cancerului, avem pe primele locuri cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul de prostată, cancerul de vezică urinară”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. 

„Sunt o serie de sfaturi nutriționale. Credem că interesul pentru serviciile de prevenție va crește. (...) Să se consume mai multe fructe, mai multe exerciții fizice, sau un mers rapid pe jos, indicele de masă corporală să fie sub 25, să nu se consume alcool peste limita normală, să se evite expunerea la mediu poluant”, a precizat Adela Cojan. 

De asemenea, Adela Cojan a spus că un somn de calitate este foarte important. „Trebuie să convingem populația să facă din odihnă, din somn o prioritate. Și să obțină suficiente vitamine și minerale din alimentație. Sunt cele mai importante sfaturi pe care le pot primi oamenii de la medicii de familie”, a subliniat Adela Cojan.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare. Dezbatere DC News

Adela Cojan (CNAS): Rolul medicului de familie, esenţial în sistemul de sănătate

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei, iar rolul său este esenţial în sistemul de sănătate, a transmis preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie.

„Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate şi fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulţumi medicilor de familie pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienţilor”, a spus Adela Cojan.

În opinia sa, îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecţiuni, ci şi prevenirea apariţiei lor. Potrivit reprezentantului CNAS, presiunea responsabilităţii care a apăsat pe umerii medicului de familie în pandemie a făcut aproape imposibilă activitatea în domeniul prevenţiei.

„Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie şi atunci când nu ne supără nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menţinem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecţiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viaţa”, a subliniat preşedintele CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel