Atenție când cumpărați haine noi! Cocktail chimic și risc de cancer

haine
haine

Ne plac hainele noi. Cu toate acestea, să le purtăm înainte de a le spăla nu este o idee prea bună.

Există, în principiu, două motive pentru care nu trebuie să ne îmbrăcăm cu hainele noi înainte de a le spăla. Pe de o parte, din cauza substanțelor chimice care au fost folosite pentru a crea hainele și, pe de altă parte, din cauza persoanelor care le-au probat înaintea noastră. În fabricarea oricărui produs textil, se utilizează produse chimice care pot provoca boli ale pielii.

Agenții chimici prezenți la nivele superioare într-un nou articol de îmbrăcăminte pot provoca, printre alte boli, dermatită sau vulvită în cazul lenjeriei.

Dermatită, vulvită... și chiar cancer?

Ulrika Nilsson de la Universitatea din Stockholm vorbește despre nitroaniline și benzotiazoli, alți doi compuși chimici care sunt folosiți pentru haine. Testele de laborator se referă la aceste substanțe și la posibilele efecte adverse asupra sănătății, inclusiv  cancer.

David Andrews de la Grupul de lucru pentru mediu, o organizație non-profit, a spus că regretă faptul că producătorii de îmbrăcăminte nu sunt obligați să dezvăluie numele substanțelor chimice utilizate în fabricarea articolelor vestimentare.

Hainele noi nu sunt haine curate

Hainele noi nu înseamnă haine curate. În plus față de cocktail-ul chimic, există murdăria pe care nu o vedem. Pantalonii pe care i-am cumpărat au trecut prin depozite, cutii etc și, ca rezultat, puteți obține o ”familie frumoasă” de acarieni și bacterii.

În 2010, un studiu realizat de experții de la Universitatea din New York a arătat că hainele pe care le cumpărăm din magazine au germeni și bacterii care pot trăi în fibrele îmbrăcămintei timp de mai multe luni.

Autorul său, dr. Philip M. Tierno, a făcut un experiment cu privire la hainele pe care le purtăm și a demonstrat că mulți oameni care probează hainele în magazin intră în contact cu agenții patogeni, scrie 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel