Atenție, apare o nouă e-Factura. E de bine, dar doar pentru anumite companii! Iată despre ce e vorba

 Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Apare o variantă simplificată a e-Factura, dedicată doar anumitor companii. 

Ministerul Finanţelor pregăteşte o aplicaţie simplificată pentru micii contribuabili, eFactura minimal, cu mult mai puţine câmpuri de completat, conform Observator. Antreprenorii care au microîntreprinderi sau PFA-uri vor putea utiliza noul modul din martie. În plus, ar putea apărea o aplicație pe telefon în acest sens, la jumătatea anului.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Finanţelor a anunțat îmbunătăţiri pentru sistemul e-Factura privind introducerea autofacturării. 

”Au fost efectuate o serie de actualizări la nivelul sistemului, dintre care cea mai importantă este introducerea funcției de autofacturare, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului”, aceasta fiind o ”funcționalitate solicitată de antreprenori în cadrul discuțiilor cu experții MF/ANAF”, anunța Ministerul de Finanțe. 

Amintim că termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura, este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art. 319 alin.(16) din Codul fiscal.

În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu se sancționează. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel