Atentat Kabul. MAE, reacție

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Kabul şi precizează că nu există victime în rândul cetăţenilor români prezenţi în capitala afgană. 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist comis în dimineaţa zilei de astăzi, 31 mai 2017, în apropierea Ambasadei Germaniei din Kabul, Republica Islamică Afganistan, soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi peste 300 de răniţi. Ambasada României la Kabul a comunicat că, din informaţiile disponibile până la acest moment, nu există victime în rândul cetăţenilor români prezenţi în capitala afgană. MAE este în legătură permanentă cu misiunea diplomatică din Republica Islamică Afganistan şi monitorizează evoluţiile de la faţa locului, menționează MAE. 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile afgane şi comunitatea diplomatică de la Kabul. 

Un vehicul capcană a explodat miercuri dimineaţă în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul, a arătat Ministerul de Interne afgan, relatează AFP. Cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 350 au fost rănite. 

Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piaţa Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic şi lângă un punct de control care duce la palatul prezidenţial, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel