Atenție la țânțari! Virusul West Nile, confirmat la un bărbat din Bacău

Virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 75 de ani, din Bacău. Bărbatul a fost tratat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a fost externat la începutul acestei săptămâni. Virusul este trasmis prin înțepătura unui tânțar infectat.

Infecția cu virus West Nile a fost confirmată de primul test la un băbat în vârstă de 75 de ani din Bacău, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău, Mirela Romaneţ

„Este vorba despre o confirmare abia la primul test. Sunt aşteptate rezultatele la cel de-al doilea test. Este vorba despre un pacient în vârstă de 75 de ani, care a contactat virusul în urma unor înţepături de ţânţari. A primit îngrijiri medicale în secţia de Boli Infecţioase, iar evoluţia a fost favorabilă şi pacientul a fost externat", a declarat aceasta, miercuri, pentru Agerpres.

„Acesta a fost izolat la Spitalul Județean de Urgență Bacău – Secția Boli Infecțioase Adulți în data de 14.07.2018 și a fost externat în data de 30.07.2018, ameliorat. Având în vedere contextul epidemiologic existent în Europa, instituția noastră a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unitățile de primiri urgențe, Secțiile de Neurologie și Secțiile de Boli Infecțioase, în vederea monitorizării atente a tuturor persoanelor cu vârsta peste 15 ani, care prezintă simptome specifice”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, pentru desteptarea.ro.

În luna iunie, la nivelul județului Bacău, au mai fost două suspiciuni de infecție cu West Nile, dar care nu s-au confirmat.

Toată lumea, în alertă

După confirmarea virusului West Nile, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a trimis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unităţile de primiri urgenţe, secţiile de Neurologie şi secţiile de Boli Infecţioase, prin care a solicitat monitorizarea persoanelor care prezintă simptome ale unei eventuale contaminări.

Au fost notificate și Primăria municipiului Bacău, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului la care s-a confirmat prezenţa virusului şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

Potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, de la începutul anului până la această dată, în ţara noastră au fost înregistrate 12 cazuri de infecţie cu West Nile, în şapte judeţe şi în Bucureşti, și niciun deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel