Atacuri de BLACK FRIDAY 2016. Avertisment pentru toți românii

Specialiștii de la Kaspersky Lab susțin că în perioada sărbătorilor de iarnă, care începe, neoficial, cu Black Friday, atacurile de phishing cresc. 

Cercetările din anii trecuți arată că perioada sărbătorilor a fost marcată de creșterea atacurilor de phishing și a altor tipuri de atacuri.

”Un sezon de vârf în vânzări este, evident, unul cu activitate intensă și pentru infractorii cibernetici: retailerii au multe oferte greu de refuzat, iar utilizatorii vor să cheltuiască bani pe cadouri pentru ei înșiși, dar și pentru prieteni și rude. Așadar, în timp ce clienții de e-commerce își pun dorințe pentru reducerile care urmează, retailerii se pregătesc pentru creșteri masive ale numărului de vizitatori, iar deținătorii infrastructurii financiare – bănci și sisteme de plată – se pregătesc pentru creșteri majore privind numărul și valoarea tranzacțiilor, infractorii cibernetici își fac propriile pregătiri. Sau, cel puțin, așa s-a întâmplat în anii trecuți”, precizează Kaspersky Lab.

[citeste si]

Atacurile care vânează informații despre carduri cresc în această perioadă cu 9% față de restul anului. 

”Mai exact, rezultatul total înregistrat în 2014 de acțiunile de phishing financiar a fost de 28,73%, în timp ce în T4 procentul a fost de 38,49%. Dacă în 2015 34,33% dintre toate atacurile de phishing au fost financiare, cifra înregistrată de acestea în T4 a fost de 43,38% din total. Sărbătorile influențează tipul de ținte financiare pe care le au infractorii. Și în 2014 și în 2015, cercetătorii Kaspersky Lab au observat o creștere semnificativă (cu câteva puncte procentuale) a atacurilor de phishing împotriva sistemelor de plată și a magazinelor online. De asemenea, au crescut atacurile împotriva băncilor, dar mai puțin. Atunci când încearcă să fure date de plată, infractorii folosesc diferite metode: este posibil să creeze o pagină falsă a unui sistem de plată popular, să copieze site-uri ale comercianților online legitimi sau chiar să creeze magazine false 100%, cu oferte incredibil de bune”, mai subliniază Kaspersky Lab. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel