Atacuri concertate la adresa lui Constantin Toma (PSD). "Trebuie să stopez găștile mafiote"

Constantin Toma, primarul Buzăului, a spus că, odată ce a fost ales edil, s-a trezit în postura de a opri anumite "găști mafiote".

"M-am trezit că trebuie să schimb oarecum ceea ce mi-am propus inițial, respectiv să intru în legalitate și să stopez găștile acestea mafiote, care au prăduit și prăduiesc banul public. Din această cauză, vedeți ce s-a întâmplat în ultima săptămână: atacuri concertate ale mai multor indivizi asupra Primăriei și primarului Toma, despre care s-a spus că ar încălca toate legile din această țară", a spus Constantin Toma.

Edilul a zis că mai multe evenimente petrecute săptămâna trecută sunt legate de intențiile acestor grupuri de a-l discredita: "Începând de duminică, o plângere la DNA, făcută de Compania de Apă, că aș încălca nu-știu-ce legi. Nu s-a încălcat absolut nicio lege, pentru că hotărârile Consiliului Local sunt doar niște propuneri pe care reprezentantul Consiliului Local Buzău trebuie să le pună în aplicare prin votul său în Adunarea Generală a Companiei de Apă. Un al doilea atac mârșav a fost din partea domnului Adrian Mocanu, deputat, care, într-o conferință de presă, a spus că am făcut declarația de avere în fals, și că aș avea datorii de peste nouă milioane de euro ca persoană fizică. Este fals, am toate datoriile plătite la zi și ca persoană fizică. Nu mai sunt în aceste firme, nu mă mai ocup de ­afa­ceri, mă ocup numai de conducerea activității Primăriei în acest moment".

[citeste si]

Pădurea din jurul Parcului Crâng

Constantin Toma a vorbit și despre problema revenirii pădurii din jurul Parcului Crâng în proprietatea municipalității: "Un alt atac venit din partea domnului Mocanu a fost legat de parcul Crâng; a vorbit întâi pe toate canalele pe care putea vorbi, inclusiv pe cele două-trei canale plătite, unde a spus că eu vreau să confisc acest Crâng în favoarea mea, astfel încât să-mi acopăr datoriile. Acest domn, care nu are nicio minimă pregătire juridică sau economică, spune numai tâmpenii. Această pădure este proprietate publică; o proprietate publică nu o poți ipoteca, nu poți obține un credit pe ea, iar dacă ar fi să se întâmple așa, banii i-ar lua Primăria și i-ar folosi în interesul buzoienilor. Deci este cea mai mare tâmpenie să tipărești 30-40-50 de mii de flyere, pe care le-a împrăștiat în tot Buzăul, ca să susțină că eu voi fura Crângul. El nu are nici măcar minimul de cultură; pentru această pădure, cei care au fost înaintea noastră, acum o sută și ceva de ani, s-au judecat peste o sută de ani cu Biserica, au câștigat acel proces și guvernul nu a făcut decât să pună în aplicare o decizie a unei instanțe din acele vremuri, le sfârșit de secol XIX. I.C. Brătianu, care era și prim-ministru și ministru de Finanțe la acea dată, a publicat în Monitorul Oficial al României de la acea vreme faptul că această pădure aparține de drept buzoienilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel