Atacul cu găini ”naziste” în campania prezidenţială, subiect de dezbatere între Cristian Bușoi și Bogdan Niculescu Duvăz

Reprezentanţii PSD şi PNL s-au contrat, marţi, în emisiunea "La ordinea zilei", realizată de Dana Grecu şi Radu Tudor, la Antena 3, în legătură cu atacul cu găini de la sediul ACL.

Astfel, Cristian Buşoi a repetat mesajul lui Klaus Iohannis, conform căruia acest gest este o ameninţare cu moartea, care aduce în prezent vremuri groaznice. 
 
"Va fi o anchetă a Poliţiei care să stabilească acest lucru. Dacă a fost o glumă, a fost o glumă foarte proastă, macabră. Este un atac politic foarte grav. Domnul Iohannis a explicat. Simbolistica ne aduce aminte de vremuri groaznice, astfel de gesturi reprezentau ameninţări cu moartea. Bănuiala noastră merge, evident, spre PSD. Lucrurile sunt total deplasate."
 
Pe de altă parte, reprezentantul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a explicat că gestul nu are nicio legătură cu PSD şi că social-democraţii nu au închiriat găini. 
 
"Nu are nicio legătură cu PSD, nici cu coaliţia de guvernământ, cu atât mai mult cu cât noi nu am făcut acele afişe electorale întunecate, cu manipularea. Noi nu am închiriat găini. Se va afla probabil, iar povestea că este o ameninţare cu moartea şi că seamănă cu ce face mafia italiană este ridicolă. Este absolut nepotrivită. S-ar putea să fie o glumă asumată de cineva, om vedea de cine, o glumă nu foarte reuşită, dar asta este altă discuţie. Însă, asta nu face parte din arsenalul nostru. Sper să se afle. Dar ca să spui că este o ameninţare cu moartea ... păi nu era de ajuns o găină? Pentru ce atâtea găini? Dar sigur Poliţia va rezolva acest caz."
 

Citește și: Protest cu găini la ACL. ANSVSA: Găinile moarte, distruse. Găinile vii, sacrificate

 
Jurnalistul Radu Tudor a explicat că într-o ţară civilizată acest gest ar fi fost taxat serios până în acest moment şi că singura prostie mai mare decât aceasta a fost ideea că incidentul reprezintă un "atac cu găini naziste". 
 

"Este un gest nesăbuit şi stupid. Într-o ţară civilizată ar fi curs proteste, la noi protecţia animalelor înseamnă doar câini. Când e vorba de alte animale, nu ne interesează. În altă parte cu siguranţă ar fi fost o amendă istorică, autorul ar fi fost găsit deja. Cine se expune la aşa ceva se expune la acuzaţii de prostie crasă. Surpriza mea este că această prostie a fost acoperită de una mult mai mare, că este un atac cu găini naziste. Abia aştept să văd ce spune Mircea Badea diseară."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel