Atac dur față de VIZITA chineză. "Ne plecăm că ne vin ploi de bani"

6243467_afp___mediafax_foto_daniel_mihailescu_61158900
6243467_afp___mediafax_foto_daniel_mihailescu_61158900

Un europarlamentar a atacat dur entuziasmul românilor față de vizita premierului chinez și a delegației de 300 oameni de afaceri. "Ne plecăm în fața unor promisiuni de bani", a subliniat europarlamentarul Cristian Preda

Europarlamentarul a opinat, la Realitatea TV, că "În general nu cred că e serios să ne prosternăm în fața unora care promit bani. Asta nu mi se pare că e demn. Cooperarea economică cu China, evident, toată lumea vrea, dar nu în stilul ăsta destul de indecent. Trebuie luat în seamă un lucru, există o critică foarte severă a tipului de investiții pe care le face China în lume. Și asta nu foarte departe de noi, pe un continent unde avem o experiență, și anume în Africa. Chinezii înainte de a ajunge să salveze Europa, s-au dus să salveze Africa. Nu au salvat-o pentru că încet, încet o șterg de acolo. Că s-au dus cu chinezi de-ai lor, adică nu făceau locuri de muncă pentru cetățenii de acolo. Intrarea Chinei pe piețe mari s-a produs înainte de Europa, pe acest continent foarte bogat în resurse, s-au dus acolo să ia resurse și au practicat niște politici care astăzi sunt foarte sever criticate, nu doar în Europa, în tot ceea ce înseamnă analiza economică".

"Nu cred că trebuie să ne entuziasmăm copilărește că ne vin ploi de bani din China"

Cristian Preda a adăugat: "Eu nu cred că trebuie să ne entuziasmăm copilărește că ne vin ploi de bani din China. E și o formă de a ne dezice de rigoare din UE. Eu vreau business serios în România și încurajarea unor firme care fac cu adevărat capitalism sănătos și respectă regulile la care ne-am angajat în comunitatea noastră europeană. Pe ăștia vreau să-i încurajez, nu să ni se spune știți, ne dau chinezii bani și nu se uită atât de atent ca europenii. Să se uite atent europenii pentru că business-ul serios se face în Europa. Ăsta e actorul mare de care trebuie să ne ținem".

Europarlamentarul a mai declarat că unul dintre cei mai criticați actori pe plan internațional, pentru execuții, este China. El argumentează că "limitează libertatea de expresie", "calcă în picioare valori europene la care noi am subscris".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel