Atac cibernetic spitale. Pintea, răscumpărarea uriașă plătită hackerilor

Sorina Pintea, declarații
Sorina Pintea, declarații

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că sistemul informatic al Spitalului "Victor Babeş" este afectat de un atac cibernetic, adăugând că sunt informaţii în acest moment că există astfel de atacuri asupra a cinci unităţi medicale din Bucureşti. Ce răscumpărare a plătit România unor hackeri, în trecut, pentru un caz asemănător.

"Avem informaţii în acest moment că există atacuri cibernetice asupra unor cinci spitale la nivelul municipiului Bucureşti, unul dintre spitale fiind "Victor Babeş", celelalte le identificăm. Am solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să ne transmită dacă pe raza teritorială pe care o coordonează există spitale care sunt afectate", a declarat Sorina Pintea într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Sănătăţii.

Sorina Pintea a precizat că incidente izolate la spitale au mai existat şi în trecut.

"Incidente în care spitalele şi-au pierdut datele şi care au fost recuperate, după caz, de către informaticieni sau contra cost. Ultimul exemplu este spitalul din Huşi, care şi-a pierdut toate documentele referitoare la pacienţii care au fost internaţi în spital", a amintit ministrul.

Potrivit acesteia, în 2017 a avut loc un atac informatic asupra unui spital din Sighetul Marmaţiei, au fost identificaţi hackerii, care erau dintr-o altă ţară şi care au cerut 10.000 de euro pentru recuperarea datelor, sumă care a fost plătită, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel