Atac cibernetic în mai multe spitale din București și din țară. Camerele de gardă sunt paralizate

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Sunt probleme majore în mai multe spitale din București și din țară din cauza unui atac cibernetic.

Sunt probleme majore în mai multe spitale din cauza unui atac cibernetic. Accesul la internet și la sistemul de date a fost oprit. Medicii spun că se lucrează offline, iar astfel camerele de gardă sunt paralizate. Situația este critică în mai multe spitale la această oră.

Sunt afectate 15 spitale, atât din București, cât și din țară, unități medicale care au închiriate servicii IT de la o firmă ale căror sisteme au fost atacate cibernetic în această dimineață. Potrivit informațiilor, în capitală ar fi afectate Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, Spitalul Fundeni, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Spitalul Clinic CF2 București. 

Marea problemă este că medicii nu pot să introducă datele pacienților în sistem, astfel nu pot deconta banii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În urma acestui impas, s-au creat întârzieri foarte mari, se așteaptă foarte mult la camerele de gardă, iar pacienții și-au pierdut răbdarea. Autorii atacului rămân, momentan, necunoscuți, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel