Atac armat asupa autocarului echipei Fenerbahce-VIDEO

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat, sâmbătă seara, cu focuri de armă în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit grav.

Secretarul general al clubului Fenerbahce, Mahmut Uslu, a declarat, sâmbătă, după atacul cu armă ce a vizat autocarul echipei din Istanbul, că autorii atacului au vrut ca vehiculul să se răstoarne şi ca fotbaliştii să moară, el subliniind că incidentul a avut loc în timpul deplasării pe un viaduct.

"Noi plecăm acasă. Ce răzbunare este asta? Ar trebui ca tuturor să le vină mintea la cap. Să se renunţe la astfel de manifestări extreme. Trecem pe viaduct... Autocarul este atacat... Şoferul este rănit. Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie? Pentru că aici este viaduct", a spus Uslu, potrivit presei din Turcia.

Mahmut Uslu a precizat că şoferul autocarului, rănit la faţă, a pierdut mult sânge în urma atacului. "Mai întâi i-a acordat îngrijiri medicul echipei. A pierdut mult sânge, nu puteau să oprească sângerarea", a afirmat Uslu.

Potrivit site-ului oficial al clubului Fenerbahce, şoferul autocarului a fost transportat de urgenţă la spital. Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

Federaţia Turcă de Fotbal condamnă atacul

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a postat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe site-ul oficial, un comunicat prin care condamnă atacul armat ce a vizat autocarul echipei Fenerbahce, incident soldat cu rănirea şoferului.

"Condamnăm cu fermitate atacul ce a vizat delegaţia echipei Fenerbahce după meciul Caykur Rizespor - Fenerbahce. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului rănit în atac. Considerăm că acest atac nu este doar unul la adresa unui club important, ci la adresa fotbalului turc", se arată în comunicatul TFF.

Echipa Fenerbahce a învins sâmbătă seară, în deplasrae, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei.

Un fotbalist al echipei Fenerbahce, citat sub protecţia anonimatului, a declarat pentru un post de televiziune turc că asupra autocarului formaţiei din Istanbul s-au tras cinci sau şase focuri de armă dintr-o maşină care circula pe sensul opus, informează ulkehaber.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel