Asumare răspundere Guvern - buget 2020. Întâlnire Tăriceanu - Orban. Ce au discutat

Tăriceanu / Foto AGERPRES
Tăriceanu / Foto AGERPRES

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta pe tema bugetului din 2020.

Călin Popescu Tăriceanu a avut o întrevedere la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban, înaintea ședinței de Guvern.

'La asumarea răspunderii pe buget există riscul precedentului. Nu știm pe viitor ce se va întâmpla. Acum, de bine, de rău, am avut o discuție, în care am prezentat o listă cu amendamente, printre care sunt incluse proiecte mari de infrastructură. Această procedură (n.r asumare a răspunderii Guvernului) slăbește un element fundamental al democrației, și anume Parlamentul, care are rolul de dezbatere și de adoptare a proiectelor de lege.'

'Sigur că sunt considerente de ordin politic pe care le văd și eu, și anume în comisii proiectul de lege să fie făcut praf. Îi recomandasem premierului să facă o discuție cu toate partidele parlamentare pentru a conveni asupra parametrilor mari ai bugetului. (...) În condițiile în care decizia a fost luată de prim-ministru de a veni în final cu asumarea, am discutat astăzi o serie de amendamente la proiectul de buget, dintre care cea mai mare parte sunt, în prima categorie proiecte mari de infrastructură, de exemplu centurile ocolitoare pentru Valea Prahovei, Bușteni și Comarnic, care să funcționeze până la finalizarea autostrăzii, Centura Bucureștiului, Centura de la Balș pe drumul expres Craiova-Pitești, și de calea ferată.

Altă categorie vizează amendamente care au venit din partea comunităților locale pentru diferite obiective de investiții la nivel local. Pe Legea bugetului acestea au fost discuțiile în principal', a spus liderul ALDE,  Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Victoria, după discuțiile purtate cu premierul Ludovic Orban.', potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel