Astaldi cere insolvența. Construia Metroul din Drumul Taberei

Metrou Drumul Taberei
Metrou Drumul Taberei

Astaldi cere intrarea în insolvență. 

Astaldi este unul dintre cei mai mari constructori din România, având proiecte alocate de peste 1 miliard de euro. Firma întâmpină dificultăți, motiv pentru care astăzi a cerut să intre sub protecția legii insolvenței. 

Compania italiană Astaldi a ajuns în această situație pentru că în urma întârzierii procesului de vânzare a celui de-al Treilea Pod peste Bosfor, din Turcia, înregistrează o scădere drastică a încasărilor. 

Unul dintre cele mai importante proiecte este construirea Magistralei 5, de la Eroilor la Râul Doamnei, cunoscută precum Metroul din Drumul Taberei. În contul acestor lucrări și celor de extindere a Magistralei 4, Astaldi trebuie să primească de la Metrorex despăgubiri de 452 milioane de lei, în urma litigiilor. 

Totodată, compania a câștigat în România contractul pentru construirea Podului de la Brăila, dar și celui mai mare lot din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş (A3), respectiv lotul 2 din tronsonul Ogra - Câmpia Turzii, în lungime de aproape 18 kilometri şi cu o valoare de 437 milioane de lei. Compania a mai câştigat şi contracte de 3,45 miliarde de lei cu CFR SA, pentru reabilitarea a 81 de kilometri de care ferată.

Compania italiana a precizat că obiectivele sale cuprinse în strategia 2018-2022 nu vor mai fi atinse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel