Astaldi cere insolvența. Construia Metroul din Drumul Taberei

Irina Constantin / 28 sep 2018 / 22:03 Salveaza PDF Comentarii
Metrou Drumul Taberei
Descriere foto: Metrou Drumul Taberei

Astaldi cere intrarea în insolvență. 

Astaldi este unul dintre cei mai mari constructori din România, având proiecte alocate de peste 1 miliard de euro. Firma întâmpină dificultăți, motiv pentru care astăzi a cerut să intre sub protecția legii insolvenței. 

Compania italiană Astaldi a ajuns în această situație pentru că în urma întârzierii procesului de vânzare a celui de-al Treilea Pod peste Bosfor, din Turcia, înregistrează o scădere drastică a încasărilor. 

Unul dintre cele mai importante proiecte este construirea Magistralei 5, de la Eroilor la Râul Doamnei, cunoscută precum Metroul din Drumul Taberei. În contul acestor lucrări și celor de extindere a Magistralei 4, Astaldi trebuie să primească de la Metrorex despăgubiri de 452 milioane de lei, în urma litigiilor. 

Totodată, compania a câștigat în România contractul pentru construirea Podului de la Brăila, dar și celui mai mare lot din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş (A3), respectiv lotul 2 din tronsonul Ogra - Câmpia Turzii, în lungime de aproape 18 kilometri şi cu o valoare de 437 milioane de lei. Compania a mai câştigat şi contracte de 3,45 miliarde de lei cu CFR SA, pentru reabilitarea a 81 de kilometri de care ferată.

Compania italiana a precizat că obiectivele sale cuprinse în strategia 2018-2022 nu vor mai fi atinse. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26