Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România a numit doi noi membri în Consiliul Director

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), singura asociaţie profesională din România dedicată celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, anunţă numirea a doi membri noi în Consiliul Director al Asociaţiei, Valentina Dinu şi Adrian Şuţa, urmare a votului tuturor membrilor Asociaţiei, conform unui comunicat al organizaţiei.

'Înfiinţarea unei Asociaţii pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă era un pas necesar în contextul creşterii vizibilităţii pieţei de capital din România şi am susţinut acest proiect încă de la început. Consider că funcţia de comunicare cu investitorii a început să fie înţeleasă, şi în România, ca fiind strategică şi, astfel nevoia de a construi o platforma pentru profesioniştii din acest domeniu', a declarat Valentina Dinu, în comunicat.

Valentina Dinu este Coordonator al Departamentului de Comunicare şi Relaţii cu Investitorii în cadrul Nuclearelectrica şi Adrian Şuţa este Ofiţer Relaţia cu Investitorii în cadrul Transelectrica. Din Consiliul Director al ARIR mai fac parte: Daniela Şerban, Adrian Tănase, Ioana Bîrsu şi Tony Romani.

'ARIR este o prezenţă nouă şi necesară în angrenajul pieţei de capital din România. Asociaţia a început să promoveze o deschidere mai mare a emitenţilor către investitori, susţine implementarea de reguli şi mecanisme eficiente de bună guvernanţă care să ofere informaţiile relevante pentru deciziile de investiţii. Am convingerea că ARIR va avea un aport important la dezvoltarea pieţei de capital autohtone", a spus Adrian Şuţa.

Adrian Şuţa este Ofiţer Relaţia cu Investitorii în cadrul Transelectrica, monopolul de transport al energiei electrice din România, companie inclusă în principalii indici BVB. De profesie economist şi cu o experienţă de peste 15 ani în cadrul companiei şi peste 5 ani în relaţia cu investitorii, Adrian a deţinut diverse poziţii în arii precum planificare financiară, raportare financiară, relaţia cu investitorii şi agenţiile de rating de credit, relaţia cu agenţia naţională de reglementare în energie.

Beneficiind de expertiza noilor membri CD, ARIR va continua să se dezvolte pentru a deveni principala platformă pentru relaţia cu investitorii din România şi instrument de promovare a celor mai bune practici.

ARIR a fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată pentru a oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţa corporativă. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica s-a alăturat ca Membru Asociat şi INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel