Asociația Anti-SIDA, provocare pentru candidații la Primărie

Candidații la primăria Capitalei promit multe, iar o asociație nonguvernamentală s-a gândit să-i testeze. ARAS a trimis o scrisoare deschisă candidaților, rugându-i să răspundă la o întrebare cheie.

”Doamna/Domnule candidat/a la Primarie,

Una dintre problemele cu care se confrunta Bucurestiul este numarul mare de persoane care traiesc la limita saraciei, fiind afectate de boli cronice, stigmatizare si izolare sociala. Conform OUG 162/2008, asigurarea de servicii sociale si medicale pentru aceste persoane se afla in responsabilitatea autoritatilor locale.

ARAS - Asociatia Romana Anti-SIDA este activa din 1992 in oferirea de servicii pentru aceste persoane si in apararea dreptului lor la servicii medicale si sociale. Prin urmare, dorim sa aflam ce veti face, daca sunteti ales, pentru cetatenii vulnerabili.

De ce este important si urgent un raspuns?

Pentru ca Mihai a facut in penitenciar tratament pentru dependenta de droguri, dar in libertate nu are acces la tratement pentru ca nu are asigurare medicala.

Pentru ca Vasile are TBC si este infectat cu HIV, dar sta pe strada si nu are acces la tratament pentru ca spitalul i-a spus ca trebuie sa plateasca asigurarea medicala din urma, pe ultimele 6 luni.

Pentru ca Ionela nu a fost primita in adapostul de noapte public pe motivul ca este insarcinata, iar adapostul nu are servicii medicale.

Pentru ca Maria, care are 72 de ani si sufera de o boala cronica, nu poate fi primita in caminul de pensionari pentru ca nu sunt locuri, iar serviciile de ingrijire la domiciliu asigura doar tratament medical, nu si ingrijire personala.

ARAS - Asociatia Romana Anti-SIDA va invita sa mergeti pe teren, alaturi de echipa noastra, si sa ii cunoasteti pe Mihai, Vasile, Ionela si Maria, dar si pe multi altii ca ei."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel