Asistenta PDL-istului Cristian Preda îndeamnă la vot ilegal

Asistenta europarlamentarului PDL, Cristian Preda, instigă studenții români din străinătate la comiterea de fraude electorale, informează cotidianul.ro.

Alina-Roxana Gîrbea este una din asistentele acreditate ale europarlamentarului Cristian Preda. Ea lucrează la biroul acestuia din Parlamentul European.

Asistenta democrat-liberalului le transmite studenților români, de pe grupul de Facebook „Studenți români în Belgia”, că Ambasada României din Paris permite votarea pe baza legitimaţiei de student, lucru absolut ilegal. De asemenea, le sugerează tinerilor că şi Ambasada României în Regatul Belgiei ar putea proceda la fel.

În imagine se vede print-screen-ul de pe grupul de Facebook „Studenţi români la ULB”, în care asistenta europarlamentarului PDL Cristian Preda dădea liber la vot ilegal.

În Legea 35/2008 se stipulează clar că „cetăţenii români din străinătate îsi pot exercita dreptul la vot în statul în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, în baza paşaportului sau a cărţii de identitate româneşti, dar şi a cărţii de identitate a ţării în care îşi au reşedinţa”. Nu pot fi considerate documente de identitate acele documente eliberate de instituţii private (cum ar fi universităţile sau companiile de transport în comun). Legea fiecărui stat în parte defineşte clar care sunt documentele de identitate oficiale. În Franţa, pentru o şedere până în 5 ani, studentul din ţara membră UE nu este obligat (dar nici nu i se interzice) să solicite un titlu de şedere. Cu toate acestea, legitimaţia de student nu poate atesta permanenţa şederii. Ea poate fi uşor falsificată.

De consemnat că în ultimele zile au apărut tot felul de informaţii conform cărora pedeliştii au tipărit câteva sute de mii de buletine de vot false pe care vor să le introducă în secţiile de votare. Vor avea apoi justificarea unei aşa-zise „fraude”. Dacă la Paris sau la Bruxelles studenţii vin şi sunt lăsaţi intenţionat să voteze doar cu legitimaţia de student, iarăşi se va spune că în diaspora USL ar fi organizat pasămite o mare fraudă. Asta dacă, în cazul unui astfel grup de studenţi, lăsaţi să voteze doar cu legitimaţia de student de la facultăţi din Franţa sau Belgia, nu sunt un desant electoral pro-ARD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel