Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova, majorată cu 145 de milioane de euro. Eugen Tomac, PMP: Decizia a fost adoptată

Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova, majorată cu 145 de milioane de euro. Eugen Tomac, PMP: Decizia a fost adoptată / Foto: Facebook Eugen Tomac
Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova, majorată cu 145 de milioane de euro. Eugen Tomac, PMP: Decizia a fost adoptată / Foto: Facebook Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat că asistența macro-financiară pentru Republica Moldova a fost majorată.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac, a anunțat că Parlamentul European a votat majorarea cu 145 de milioane de euro a asistenței macro-financiare pentru Republica Moldova.

"UE rămâne alături de românii din R. Moldova. Am votat astăzi, în Parlamentul European de la Strasbourg, majorarea cu 145 de milioane de euro a asistenței macro-financiare pentru R. Moldova! În total, R. Moldova va putea primi 295 de milioane de euro în cadrul acestei operațiuni. Cu 561 de voturi pentru, 43 împotrivă și 20 de abțineri, decizia a fost adoptată. Fapte, nu vorbe. Europa este alături de cetățenii R. Moldova. Uniți în Europa", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Executivul Uniunii Europene a propus pe 24 ianuairie creșterea actualei asistențe macro-financiare (MFA) pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro, ceea ce a dus totalul acestei asistențe la 295 de milioane de euro.

Cu această propunere, se spunea într-un comunicat, Comisia Europeană stă alături de Moldova pe măsură ce țara continuă aplicarea agendei de reforme, și în timp ce se confruntă cu urmările războiului de agresiune dus de Rusia contra Ucrainei, luptând contra crizei energetice și găzduind un mare număr de refugiați ucraineni.

Asistența suplimentară e menită să sprijine pe mai departe Moldova, a cărei economie a fost sever afectată de consecințele invaziei rusești în Ucraina, precum și de o criză de energie semnificativă care continuă din octombrie 2021. Creșterea asistenței macro-financiare va ajuta țara să acopere parte din nevoile de finanțare suplimentare în 2023, va sprijini stabilitatea macro-economică și va ajuta la continuarea reformelor, scrie moldova.europalibera.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel