EXCLUSIV  Asigurările de călătorie, risc pentru consumatori. Călin Rangu: Omul nu ştie ce cumpără, produsul poate fi GOL

Călin Rangu, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare, a vorbit despre riscul la care se expun consumatorii când achiziţionează o asigurare de călătorie. Discuţia a avut loc în cadrul evenimentului ”Quo Vadis piața de asigurări în 2020!”, organizat de DC Media Group împreună cu Fundaţia Institutul de Studii Financiare. 

"Există la nivel european o recomandare faţă de asigurările de călătorie. Ceea ce menţionez acum nu este dedicat exclusiv pieţei româneşti. Culmea, în această analiză la nivel european, piaţa românească stă mai bine decât piaţa europeană. Există acel criteriu al excluderilor, care pot fi în detrimentul consumatorului. Cum se constată asta? Dacă te uiţi la rata combinată la nivel european. Una dintre companiile de asigurări de călătorie din Europa avea o rată combinată de 4 la sută.

Asta înseamnă, practic, că despăgubea doar 4 la sută şi încasează banii în 96 la sută din cazuri. Practic produsul este gol. Omul cumpără, nu ştie ce cumpără, când se duce să solicite despăgubirea vede că a avut o serie lungă de excluderi şi nu poate profita", a declarat Călin Rangu, președintele Consiliul Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare. 

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel