ASIGURĂRI. ASF: Începe maturizarea pieței

Vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a anunțat că anul acesta începe maturizarea pieței asigurărilor. Acest lucru va reprezenta o etapă de reașezare a asigurărilor. 

Vicepreședintele ASF a precizat că schimbările vor fi atât din punct de vedere al business-ului, cât şi din punct de vedere legislativ. 

Obiectivele ASF pentru 2018

Reprezentantul ASF a prezentat şi câteva din obiectivele pe care instituţia le are pentru anul 2018, care au în vedere consolidarea funcţiei de supraveghere prin dezvoltarea instrumentelor specifice acesteia şi continuarea acţiunilor de promovare a pieţei de asigurări, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a unui segment cât mai mare de populaţie cu privire la necesitatea şi beneficiile asigurătorilor.

Protejare împotriva practicilor incorecte

În acelaşi timp, Autoritatea de Supraveghere Financiară va pune accentul pe protejarea asiguraţilor împotriva practicilor incorecte pentru promovarea încrederii şi stabilităţii pieţei, în contextul transpunerii directivei IDD privind distribuţia de asigurări, cu termen de aplicare din toamna acestui an. Directiva conţine prevederi care conduc la creşterea nivelului de protecţie a consumatorilor, precum şi obligativitatea furnizării unui set de informaţii mai complet, în format standard, cu privire la produsele de asigurare şi necesitatea efectuării testului de adecvare a produselor de asigurare cu componentă investiţională, asigurându-se astfel, acelaşi grad de informare indiferent de canalul de distribuţie.

[citeste si]

Ultimul obiectiv despre care a vorbit Cornel Coca Constantinescu, în cadrul conferinţei XPRIMM, este diversificarea formelor juridice prin care funcţionează asiguratorii prin statuarea formei juridice a societăţii mutuale de asigurare, care implementează principiul economiei sociale în industria asigurărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel