Asigurare locuință: Plata impozitului, doar cu dovada poliței

Românii ar putea fi puşi în situaţia de a nu avea posibilitatea să-şi plătească impozitul pentru locuinţă fără dovada existenţei unei poliţe PAD. 

"Ne gândim la această variantă ca în momentul în care o persoană îşi plăteşte impozitul pentru locuinţă să prezinte şi dovada existenţei poliţei PAD. Există o variantă. Eu cred în prevenţie şi mă încăpăţânez să cred că în felul acesta vom rezolva cele mai multe probleme. Nu trebuie să amendăm oameni pentru că nu îşi fac poliţă. Trebuie să îi convingem că dânşii sunt proprietari şi este în avantajul dânşilor să îşi încheie această poliţă de asigurare obligatorie", a declarat miercuri Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul Forumului Internaţional de Riscuri Catastrofale. 

El a precizat că PAID este nevoie să fie capitalizată, "dar trebuie să vedem ceea ce înseamnă model propriu de business". 

"ASF nu susţine creşterea poliţei PAD. Noi credem că poliţa trebuie să rămână la acelaşi nivel. Este o situaţie total atipică. În momentul în care creşti preţul pe o poliţă pe care tu o vinzi la un nivel de 20%, grad de cuprindere la 20%, este evident că nu vei creştere gradul de cuprindere. Dacă nu poţi să convingi un proprietar de locuinţă să-şi încheie o asigurare la acest preţ, cu siguranţă nu o să-l convingi să-şi încheie această poliţă la un preţ ridicat", a mai arătat oficalul ASF, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel