ASF, taxată din PE. Reacție cu privire la situația critică a transportatorilor

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Patru mii de taxiuri și microbuze au staționat, joi, în Piața Victoriei din cauza creșterii taxei RCA pentru mașinile de transport. A fost un protest de amploare care a paralizat traficul din București. 

În calitate de membră a Comisiei pentru Transport din Parlamentul European, Claudia Țapardel, eurodeputată PSD, a reacționat ferm împotriva creșterii exponențiale a prețului RCA.

Deputata a transmis că lipsa de acțiune a ASF este una dintre cauzele situației critice care a scos transportatorii în stradă.

Situație critică. ASF, arătată ca vinovată

"Lipsa de acțiune din partea ASF a contribuit la situația critică a transportatorilor din România, care nu găsesc altă soluție decât să iasă în stradă, pe bună dreptate. Asigurarea obligatorie a crescut exponențial în ultima perioadă și există premise să crească și în continuare, dacă nu se face ceva", crede Claudia Țapardel.

"Transportatorii din România reprezintă o sursă stabilă de locuri de muncă și de venituri la bugetul de stat. Mi se pare total incorect să limităm în România șansele de dezvoltare ale sectorului de transporturi, inclusiv prin creșterea nejustificată a unor costuri, cum ar fi RCA-ul. Dacă toți transportatorii de marfă sau persoane și-ar închide mâine porțile vă dați seama câți oameni ar intra în șomaj? Câte venituri am pierde la bugetul de stat și de unde ar mai încasa asiguratorii banii pe RCA?", a explicat eurodeputata.

"Majoritatea solicitărilor Uniunii Naționale a Transportatorilor din România sunt justificate. Vreau să cred că atât Guvernul cât și ASF și Parlamentul se vor pune de acord să rezolve rapid această situație critică", a conchis eurodeputata, membră a Comisiei pentru Transport din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel