ASF, model ANRE. Autoritățile de supraveghere și reglementare-simpli constatatori, plătiți regește, pe mai degeaba. City Insurance, în aer

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță, marți, că liderul pieței de asigurări, City Insurance, nu îndeplinește condițiile de capital impuse de decizia ASF. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a confirmat că City Insurance, nu a reuşit să asigure suma de 150 mil. euro pentru a acoperi cerinţa de capital minim. ASF ar putea decide retragerea licenţei City sau ar putea cere falimentul companiei.

Milioane de polițe, de la RCA la asigurări de incendiu, sunt în aer. Întrebarea este ce a făcut ASF până acum, când constată că liderul pieței nu are capitalizarea necesară. La fel ca ANRE, care este ca și inexistent pe piața energiei, unde prețurile au explodat iar facturile sunt umflate de la o zi la alta, ASF are șefi plătiți regește, cu până la 11.700 de euro pe lună.

Ziarul Financiar remarcă, la rândul său, că ASF a asistat la prăbușirea City Insurance fără să facă nimic. 

City Insurance este cel mai mare asigurator din România, având o cotă de piață de 20,3%. În ceea ce privește polițele RCA se află pe prima poziția, cu 45% din polițele încheiate de șoferii din România. Valoarea indemnizațiilor brute plătite în primul trimestru al anului a fost de peste 456 milioane de lei. City Insurance deţine o pondere de peste 28% din valoarea to­tală a despăgubirilor plătite de com­panii pe zona asigurărilor ge­nerale în primele trei luni din 2021. La finalul lunii martie 2021, valoarea despăgubirilor pe zona asigurărilor generale a ajuns la 1,59 miliarde de. lei, în creştere cu 4,34%, faţă de finalul lu­nii martie 2020.

ASF a anunțat marți că a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor propria de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (Decizia ASF 714/03.06.2021).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel