ASF: Metodologia de calcul a tarifelor RCA pentru prejudicii aduse terților prin accidente, adoptată

Proiectul de normă privind metodologia de calcul a tarifelor de referință în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă (RCA) pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie a fost adoptat, miercuri, de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat instituția, într-un comunicat.

Documentul se va afla în consultare publică timp de zece zile pe site-ul ASF.

În același timp, tot în cadrul ședinței de miercuri, Consiliul ASF a aprobat norma pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie, cât și a unor prevederi cu privire la asigurările auto. Norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României, precizează Autoritatea.

De asemenea, a fost adoptată emiterea unor clarificări privind aplicarea unor reglementări ASF, în contextul apariției Legii nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

Pe segmentul de supraveghere și control, Consiliul ASF a avizat rezultatele controalelor efectuate la societatea Deaasig-Consultant, Asistent și Broker de Asigurare S.R.L., la NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., în calitate de administrator al Fondului de Pensii Administrat Privat NN și a controlului periodic desfășurat la Certinvest Pensii — Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A.

[citeste si]

În plus, pe partea de autorizare — avizare, au fost adoptate o serie de numiri la SIF Transilvania, SIF Oltenia S.A., dar și retragerea, la cerere, a directorului general adjunct la societatea Asito Kapital S.A.

Pe lista deciziilor luate miercuri s-au mai aflat, printre altele: modificarea Actului constitutiv al societății AXA Life Insurance S.A., urmare a schimbării sediului social; majorarea capitalului social al societății Medihelp Internațional Broker de Asigurare S.R.L. — date suplimentare, cu suma de 113.000 lei, de la 712.000 lei la 825.000 lei; modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management S.A.; modificarea Actului constitutiv al Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A.; modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR Plus, administrat de BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.; avizarea și reavizarea a 116 agenți și retragerea avizelor pentru alți 31 agenți care desfășoară activități de marketing pentru fondurile de pensii facultative și administrate privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel