ASF:Două companii de asigurări au fost sancționate

Durată de plată prelungită a dosarelor de daună din partea comapaniilor de asigurări City Insurance şi Asirom a atras atenția Autorității de Supraveghere Financiară. Cei doi asigurători au fost sancționați.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat, în baza unei analize realizate anul trecut, companiile de asigurare City Insurance şi Asirom, cu privire la durata de plată a dosarelor de daună, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Datele raportate de societăţile de asigurare indică faptul că, în primele şase luni ale anului trecut, durata medie de plată a dosarelor de daună RCA avizate pentru pagube materiale a fost de 25,38 zile/dosar. Din totalul de dosare de daune avizate 54,70% au fost achitate în termenul legal.

"Omniasig VIG a înregistrat cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună, respectiv 3,15 zile/dosar, cu un procent de 98,49% din dosare plătite în termenul legal, în timp ce City Insurance şi Asirom VIG au cele mai mari procente de dosare plătite peste termenul legal (84,27%, respectiv 71,07%). ASF a efectuat o serie de controale pe această tematică în 2016 atât la City Insurance, cât şi la Asirom, a aplicat sancţiuni şi a dispus măsuri de remediere care sunt urmărite în mod permanent şi ale căror efecte se vor vedea în 2017", menţionează sursa citată.

Durata medie de soluționare, de 60 de zile

Analiza ASF arată că durata medie de soluţionare a dosarelor de daună RCA avizate pentru pagube materiale în semestrul I din 2016 a fost de 60,07 zile/dosar, în scădere cu 6,69% faţă de înregistrările din semestrul II al anului precedent. Aproape 80% dintre dosare au fost soluţionate în termenul legal, informează Agerpres.

Conform Autorităţii, Uniqa Asigurări a înregistrat cea mai mică durată medie de soluţionare a dosarelor (27,95 zile/dosar), iar City Insurance - cea mai mare durată medie de soluţionare a dosarelor de daună (117,25 zile/dosar), un procent de 63,66% din dosarele plătite fiind instrumentate într-un termen mai mare de 3 luni.

Societăţile de asigurare au avizat peste 135.000 de dosare de daună pentru RCA, în primul semestru din 2016, în creştere cu 16,4%, comparativ cu semestrul II din 2015. Patru societăţi de asigurare au cumulat 74,89% din numărul total al dosarelor de daună RCA avizate, respectiv Euroins (23,58%), Carpatica Asig (20,02%), Asirom VIG (17,07%) şi City Insurance (14,23%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel